Hur kommer sociala medier utvecklas i framtiden?

Det är ingen hemlighet att sociala medier redan idag är en stor del av de flestas liv. Såväl gamla som unga använder olika typer av plattformar för att kommunicera och integrera med resten av världen. Sociala medier har lett till att vi fått enkel tillgång till andras liv, på ett närmre plan än vi någonsin kunnat tro från början. Vad mer har sociala medier att erbjuda? Hur ser framtiden ut?

Nätbaserade förhållanden blir mer och mer vanligt i takt med att tekniken utvecklas. Man kan tala över Skype, dela med sig av bilder och vara en del av en annan människas liv utan att vara fysiskt närvarande. Sociala medier tillåter oss att vara oss själva, vilket leder till att likasinnade människor eneklt dras till varandra och kan hitta sitt livs kärlek som kanske finns på andra sidan jorden. Någon de aldrig hade mött om inte Internet funnits.

Social utan sällskap

Hur kommer sociala medier utvecklas i framtiden?

Trots sociala mediers och teknikens ständiga utveckling känner fler och fler av oss ett behov av att återigen privatisera våra liv. Att dra sig tillbaka och bara låta de närmaste ta del av ens liv kan kännas viktigt. Det går inte dock att förneka att sociala medier har underlättat kontakten med nära och kära, utan att vi ens behöver träffa dem. Snart kommer vi kanske kunna använda holoportering för att kommunicera istället för ett telefonsamtal över Skype.

SMS och telefonsamtal är snart ett minne blott. SMS som plingar i telefonen kommer nu för tiden oftast från företag som erbjuder dig en rabattkod eller en inbjudan till nästa produktlansering. Sällan vänder vi oss till det mest grundläggande vi har i våra telefoner, istället väljer vi att kommunicera genom sociala medier vilket kan erbjuda en förhöjd känsla av närvaro, till exempel på Snapchat. Vad säger det oss om vår framtid?

Vi är påväg att lämna stadiet där vi loggar in i olika appar/webbsidor med personliga lösenord. Med största sannolikhet kommer sociala medier bli mer integrerat i våra enheter och bli en del av oss. Sociala medier är här för att stanna, och framtiden kommer att ge oss större möjligheter att på ett verkligare sätt än någonsin få tillgång till världens alla hörn. Det enda du behöver göra är att ta upp telefonen.