Låt de sociala medierna bli ditt ansikte mot världen

Vill du ha fler vänner och bekanta? Eller underhålla relationen till de du redan har? De sociala medierna har blivit en oerhört viktig del av vårt umgänge med andra. Visst är det fortfarande minst lika trevligt att gå ut och dansa eller sätta sig på ett konditori. Men sidor som exempelvis Facebook, Youtube, Instagram och LinkedIn har så många användare att chanserna är större där. I denna artikel kommer jag att gå igenom mina favoriter.

Låt de sociala medierna bli ditt ansikte mot världen

Facebook är den den perfekta sidan för dig som vill återuppta gamla kontakter. Kanske din klassföreståndare på gymnasiet har en sida där? Alla som använder Facebook har sin egen profilbild och information som gör dem lätta att finna. Du kan fritt söka bland alla användare och se deras bilder och uppdateringar samtidigt som du själv publicerar eget material. Men det är också en utmärkt plats för att hitta nya vänner!

Hela världens mötesplats

På Facebook möts miljontals människor över hela världen för att prata om sådant de är intresserade av. Tycker du om att resa? Är du en erfaren hundägare? Vilka intressen du än har finns det grupper där du kan kontakta likasinnade för intressanta samtal. Varför inte diskutera romaner med gamla klasskompisar eller prata jobb med en tidigare kollega? Allt detta och mycket mer är möjligt – på Facebook finns det något för alla.

Låt de sociala medierna bli ditt ansikte mot världen

Om du tycker om att titta på musikvideos och filmklipp får du inte missa Youtube. På den sidan publiceras otaliga videos som alla kan se. Har du själv kvar några avsnitt av en gammal TV-serie? Eller tycker du om att spela in dina egna kortfilmer? Lägg upp dem på Youtube så att folk kan kommentera dem. Genom att skriva vad du tycker och funderar på kan du starta diskussioner som ibland leder till nya vänner.

Genom att använda sociala medier kan du också få tillgång till aktuella nyheter. Sidorna Instagram och LinkedIn ger dig lätt tillgång till vad som händer i världen samtidigt som du själv kan nå ut till alla människor, överallt, närsomhelst. Du vet förstås inte vilka de är än men du är där för att lära känna dem. Detta är anledningen till att jag älskar sociala medier så mycket.Välkommen in i världens största gemenskap!