Välj område, nisch och tema

Ett sätt att starta igång är att välja ett område du kan mycket om och som du vet att många följare är intresserade av och kommer vilja läsa mer om. Det vill säga ett smalt område, till exempel kost och träning, kändisar och så vidare. Du kan också gå ihop med en annan ”Instagrammare” för att locka fler följare, detta genom att samtidigt fokusera på en specifik grupp eller område, en så kallad nisch.

Om du har missat det innehåller alla inlägg på Instagram en hashtag (#) som ska hjälpa dig att bli sökbar. Genom att jämföra med andra användare som är mer framgångsrika kan du skapa populära inlägg som drar till sig fler följare. Ett roligt sätt att öka antalet följare är att skapa en trend eller tävling. Ett vanligt trick är att i din tävling kräva att läsarna följer ditt konto för att få en inbjudan.

Gilla och kommentera

Välj område, nisch och tema

Det mest grundläggande är att gilla andras foton. Denna strategi är kanske den vanligaste men den tar tid. Se till att gilla de foton som redan fått flest ”likes”, då är chansen större att även du blir upptäckt och syns. Leta reda på foton inom ditt intresseområde istället för okända personers foton som kanske inte ger dig samma resultat. Därefter är det endast att sätta igång jakten på det vinnande fotot.

Om du har annan social media kan det vara bra att länka dem till ditt Instagram-konto. Har du en blogg kan du vägleda dina läsare till dessa konton och göra dem delaktiga genom att fråga om deras feedback. Även kommentarerna du lämnar kan ha en effekt. Precis som med hashtagen (exempel ovan) kan du söka upp väl ihågkomna kommentarer för att förbättra dina odds. Många skriver till exempel ”Wow vad snygg du är, följ gärna mig också!”

Lägg in minst ett inlägg dagligen för att vara säker på att kunna bli hittad. Samtidigt kan det vara bra att föra loggbok över dina framgångar för att hålla koll på vilka strategier som fungerat bäst. Det finns mängder med tips när det gäller att få fler följare. Men kom ihåg det kan ta månader innan du ser resultat, så se till att vara ihärdig och verkligen tro på det du gör!